Welkom

Kreadoe
Logo Kreadoe 2016

Doe de Kreadoe. Betreed een wereld vol creatieve inspiratie.
Bijzonder: met deze blog heeft u een exclusief voorproefje. Wij hebben gisteren een bezoek gebracht.
U kunt er dit weekend nog naar toe. Ik kan u zeggen: het is de moeite waard!

 

Wat is de Kreadoe eigenlijk?

De Kreadoe is hét evenement voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. De locatie: Jaarbeurs Utrecht. Het aanbod is overweldigend en heel divers. Denk bijvoorbeeld aan breien, haken, scrapbooking, mixed media, taarten/cupcakes en nog veel meer. Naast vele stands is er een uitgebreid aanbod aan workshops. De entree bedraagt €12,50 (online of ter plekke).
Wilt u meer informatie? Kijk op de evenementenwebsite.

Wat hebben wij gezien?

We hebben enkele uren op de Kreadoe doorgebracht. We hebben diverse stands bezocht. Uiteraard degene van onze persoonlijke interesse. Tussendoor hebben we koffie gedronken (goede koffie overigens). Natuurlijk met wat lekkers: appeltaart.
We laten hier enkele van onze hoogtepunten zien, in willekeurige volgorde.

Kreadoe
Werken met Papiergaren

Papiergaren

De Kreadoe blijkt vooral een vrouwenevenement. Mannen zijn er nauwelijks. Weinig in de stands, nog minder bij de bezoekers. Sommigen lopen erbij alsof ze willen zeggen: “Ik ben hier omdat ik mee moet met Moeder de Vrouw. Waar is de koffie?”
Mijn interesse was dan ook meteen gewekt, toen ik een man (van mijn leeftijd nog wel) in een kraam bezig zag met een punnikmolentje. Hij bleek te werken met papiergaren. Ik had er wel eens van gehoord, maar nog niet in de praktijk gezien. Hij vertelde er enthousiast over. Ik besloot drie strengen papiergaren en een punnikmolentje te kopen (foto boven). Overigens een bijzondere: aan de bovenkant een vijfpoot, aan de onderkant een achtpoot. Dat ga ik proberen!

Mondriaan

kreadoe
Mondriaan-kussen
©handwerkatelier SerDani

Op de Kreadoe kwamen we diverse kleurrijke stands tegen. Een kleurenpracht om blij van te worden. Bij de stand van Serdani zagen we een prachtig kussen met Mondriaan-patroon (zie foto links). Van dit kussen werd een zelfmaakpakket aangeboden; te bestellen via de webshop. We vonden hem allebei zo bijzonder dat we een pakket hebben gekocht (zie foto links). Prachtige kleuren, maar beter nog: je kunt zelf de verdeling van de kleurvlakken bepalen.
Een mooi project voor de komende periode!

Yarn and Colors bij stand Wolplein

Een ander hoogtepunt van ons bezoek was het garenwalhalla: de stand van Wolplein. We kenden Wolplein al, omdat we daar al diverse keren garens en aanverwanten hebben besteld. Daar bewonderden we de garens van Yarn and Colors. Dat is een nieuw merk met wel 100 kleuren! Vele andere merken hebben (globaal) tussen de 30 en 60 kleuren. Dus zoekt u net die tussenkleur: denk hier dan eens aan!
Wij hebben diverse garens van Yarn and Colors uitgezocht (foto onder). Bijzonder zijn ook de mini’s (rechtsboven op de foto).
Daarnaast ook een prachtig gemengd garen (linksboven op de foto).
We zijn blij!

kreadoe
Diverse garens van Yarn and Colors in prachtige kleuren!
(gekocht bij Wolplein)

En nog veel meer!

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van wat er te zien is. Het evenement beslaat 2 hallen en 5 dagen. Die feiten zeggen genoeg.
Ik wil nog apart benoemen het Ambachtenplein (o.a. papierscheppen, hoeden maken, kantbreien) en het Haakplein.

Hoe hebben wij de Kreadoe 2016 ervaren?

Kreadoe
Creatieve mensen hebben geen rommel…

We zijn eerder met plezier op de Kreadoe geweest en ook deze keer is het goed bevallen.  Het aanbod en vooral de kwaliteit daarvan was hoog. We hadden wel het idee dat de beurs wat kleiner was geworden (waren het de vorige keer niet 3 hallen?).
We kunnen de Kreadoe van harte bij u aanbevelen. Dit weekend kunt u er nog terecht, beide dagen van 10 tot 17 uur. Onze ervaring is dat het dan erg druk kan zijn. Dat wordt zeker goedgemaakt door de diverse inspiratie die u kunt opdoen. Wat uw favoriete handwerkhobby ook is, er is altijd iets van uw gading te vinden!

 

Uitnodiging aan de mannen van Nederland

Speciale uitnodiging voor de mannen van Nederland: gaat u ook eens kijken! Zoals ik al zei, weinig mannen te bekennen. Ik ben juist heel enthousiast, dus begrijp ik dit niet zo goed. Kom op heren, zet uw “trots”opzij en doe eens lekker gek! Wat kan u het schelen?

Kreadoe: volgend jaar weer?

Zeker! Bij leven en welzijn zijn wij weer present op de Kreadoe 2017. En wie weet, ooit komen we er niet meer op bezoek… dan staan we er zelf!

Slot

Hiermee ben ik aan het eind gekomen van deze blog. Ik hoop dat u met plezier heeft gelezen.
En voor wie dit weekend naar de Kreadoe gaat: veel plezier!

3 reacties

 1. Hoi!

  Ik ben toch nieuwsgierig of er nog nieuwe blogs aankomen?

  Groetjes,
  Priscilla

  1. Author

   Hoi Priscilla,

   bedankt voor je attente reactie!

   Het is wel de bedoeling dat er nieuwe blogs gaan komen.
   We proberen er de komende week 1 te plaatsen met wat meer informatie over de radiostilte van de laatste tijd.

   Blijf ons dus zeker volgen.

   Groeten van Maurice en Corina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *