kansen

Welkom: Nieuwe kansen

Van harte welkom bij deze nieuwe blog.
Goede Tijden, Slechte Tijden. Welke tijden het ook zijn, er is altijd ruimte voor nieuwe kansen. Vanaf deze week gaan we voor onze toekomst. Ja, echt!
Ook kijken we terug op de afgelopen maand. Twee mooie sjaals zagen het levenslicht. En meer.
Tot slot nog een creatieve tip: de Kreadoe de komende week.

Heeft u al iets gemerkt? Is er iets anders dan u gewend was? Ik hoop van wel, dan is ons doel bereikt.
Voordat ik hier verder op door ga, eerst meer over onze plannen.

kansen
Tijd voor echt plan
©Loesje.nl

Op naar de toekomst: Onze Plannen

de voorgeschiedenis

Trouwe volgers weten het: wij hebben eerder een eigen zaak gehad. Helaas is dit niet zo uitgepakt, zoals we hoopten. Belangrijk is daarbij, dat we nog niet de diagnose ASS/ADD hadden. Daardoor hadden we nog niet de (zelf)kennis die we nu wel hebben. We weten nu beter waar onze valkuilen liggen. Maar ook waar onze kansen liggen. Nieuwe kansen geven nieuw elan. We hebben er zin in, maar willen het wel goed aanpakken.

Eerste stap: Plan van Aanpak

kansen
De Toekomst…
©Loesje.nl

We zijn begonnen met de basis: een plan van aanpak. Nog geen bedrijfsplan, maar de weg om tot een gedegen plan te komen. In dit plan worden vragen beantwoord als:
1. wat gaan we verkopen: welke productgroepen en welke producten?
2. taakverdeling
3. te ondernemen acties
En belangrijk: een ambitieuze, maar haalbare planning.
Een klein tipje van de sluier wil ik wel oplichten.

Wat gaan we verkopen?

Hierover kunnen we kort zijn: handgemaakte creaties. Later aan te vullen door zelfmaakpakketten en handwerkmaterialen.
(bron foto onder: omdenken.com)

 

kansen
Quote
©omdenken.com
Hoe wordt onze taakverdeling?
kansen
Leven is als ganzenborden
©123krabbeld.nl

Corina zal zich vooral gaan bezighouden met de creatieve aspecten. Daarbij kunt u denken aan het maken van creaties en het ontwikkelen van patronen. Onderdeel hiervan is het verdiepen van haar creatieve kennis door een bijpassende cursus. Ikzelf zal me vooral bezig houden met de organisatorische kant, zoals websitebeheer en administratie. Ook ik ga mijn kennis verdiepen door een cursus.
We gaan beide op korte termijn aan de studie. De kansen zijn er weer. Daar hebben we veel zin in!

Te Ondernemen acties

Hierbij gaat het om diverse basisvragen. Welke naam gaan we voeren? Welke sociale media gaan we gebruiken? Waar gaan we onze (nieuwe) webwinkel onderbrengen? Kortom: hoe kunnen we onze nieuwe kansen concreet vorm geven.
(bron foto onder: ©loubis-and-champagne)

kansen
Leef het leven waar je trots op bent
©loubis-and-champagne

Nieuwe lay-out

We hebben de lay-out van deze blogpagina aangepast. We hebben hierbij gekozen voor een rustigere uitstraling. Het felle groen en het sprekend paars zijn subtieler toegepast en deels vervangen door stemmig grijs. Rustiger voor de ogen en nu nog beter leesbaar.
We zijn ervan overtuigd dat onze blog met deze lay-out sterk verbeterd is. Onze verhalen blijven prima leesvoer, met nog meer leesgenot!

kansen
Maandoverzicht Oktober
© Aye 2 (See) Detail Design

Maandoverzicht oktober 2016

kansen
Sjaal “Wit Water”
©Maurice, Aye 2 Detail Design

Afgelopen maand was voor ons een overgangsmaand. De collage die Corina maakte (boven) geeft een prima overzicht van de afgelopen maand.
Immers: kwaliteit voor kwantiteit. En kwaliteit hebben ze zeker geleverd, getuige de sjaals die u hier links en hier onder kunt zien! We hebben ze voor elkaar gemaakt. Als vingerproef, maar ook voor nieuw elan. Mooie creaties maken voor elkaar geeft extra voldoening. Zeker weten!

Van Maurice voor Corina

Hier boven de sjaal/das die ik voor Corina heeft gemaakt. Ze is er blij mee en draagt hem dan ook vaak. Daar word ik dan weer blij van! De sjaal is 10,5 centimeter breed en ongeveer 15o centimeter lang. Daarmee kun je de sjaal lekker om je nek slaan.

Van Corina voor Maurice

Hieronder ziet u de prachtige sjaal die ik van Corina heb gekregen. Hij is lekker warm, heerlijk zacht en combineert prachtig met mijn winterjas. Laat maar komen die winter! Om eerlijk te zijn: ik heb de sjaal nog niet zoveel gedragen. Hierbij de belofte dat ik dat vanaf vandaag wel zal doen!

kansen
Sjaal
©Corina, Aye 2 (See) Detail Design

Creatieve tip: Kreadoe

kansen
Logo Kreadoe
(2-6 november 2016)

Tijd voor onze creatieve tip van de week. Komende week, van 2 tot en met 6 november, vindt de Kreadoe plaats. De plaats voor creatieve inspiratie. De organisatie beschrijft het aldus: ” KreaDoe is hét event voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Veel fijne shops bomvol creatief materiaal, verrassende ideeën, duizenden enthousiaste bezoekers en tientallen superleuke workshops. De nieuwste trends op het gebied van haken, breien, paper crafts, home deco, scrapbooking, stempels, mixed media, taarten & cupcakes, fashion, tekenen en schilderen, sieraden maken en meer.”
We raden u aan om vooraf online kaarten te kopen voor dit fantastische evenement. Dit scheelt wachten, altijd prettig. En: ook nog korting!
Meer informatie vindt u op kreadoe.nl (opent in nieuw venster).

kansen
Volgende Hoofdstuk….

Dat was het voor deze week

Met deze creatieve tip kom ik aan het einde van deze weekendblog. Ik hoop dat u de blog met plezier heeft gelezen.
De komende weken blijft u exclusief via deze website op de hoogte van de verdere uitwerking van onze plannen. Lees onze kleurrijke avonturen elke weekeinde op heartmadehapiness.nl!

Een fijne dag verder en graag tot volgend weekeinde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *